Inhalosedarea

In clinica Dentimar folosim cel mai performant sistem de administrare a protoxidului de azot de la firma TehnoGas Italia, sistem avizat de European Dental Association (EDA).

Inhalosedarea cu protoxid de azot reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate,acesta putand comunica usor cu persoanele din jurul sau. Folosirea protoxidului de azot in combinatie cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimţi nicio senzaţie de teama.

In SUA inhalosedarea cu protoxid de azot este folosita cu succes in medicina dentara inca din prima jumatate a secolului XX, iar in prezent aproape 90% din tratamentele realizate de catre pedodontii americani se desfasoara sub inhalosedare. Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezinta un stres pentru copii dar nici pentru parinti. Astfel, pacienţii vin cu plăcere la stomatolog, ştiind că tot ceea ce inseamnă tratament dentar se va efectua fără nici cea mai mică senzatie deteama sau disconfort fizic.

Tehnica revoluţionară a inhalosedării cu protoxid de azot presupune parcurgerea următorilor paşi:
1. Linistirea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot şi oxigen (gaz folosit în operaţiunile stomatologice in Statele Unite şi în ţările vest-europene)
2. efectuarea tratamentului stomatologic fără stres
3. dispariţia oricărui disconfort creat de aplicarea anesteziei locale clasice

Avantajele realizarii tratamentelor dentare sub inhalosedare sunt în egala măsură pentru copil şi pentru medic:
– efectul inhalarii este foarte rapid: în cateva minute de la administrare, pacientul va simţi o senzaţie placută de relaxare si euforie, care va înlocui stresul
– controlul sedării se face de către medic, în funcţie de durata intervenţiei
– spre deosebire de alte metode de sedare, în cazul folosirii protoxidului de azot pacientul nu are nici un fel de reacţii adverse în timpul tratamentului sau după, pacientul fiind în stare optimă pentru a-şi continua activitaţile zilnice, imediat dupa incetarea sedarii.

Parintele detine un rol cheie in desfasurarea tratamentului stomatologic in conditii optime. Copiii sunt foarte receptivi la anxietatea parintilor, lucru ce le poate amplifica teama de stomatolog. De aceea, este recomandat ca parintele sa discute atat cu medicul cat si cu copilul inainte de realizarea tratamentului dentar, pentru a asigura reusita optima a interventiei.

Laserul dentar

In clinica Dentimar folosim echipamente Biolase care este liderul mondial in lasere dentare de peste 30 de ani!

Cu ajutorul acestui laser putem rezolva problemele pacientilor nostri legate de afectiunile tesuturilor moi fără sângerare, disconfort post-operator și alte efecte secundare negative specifice bisturiului, electrocauterului sau altor lasere diodă mai puțin eficiente.

Beneficiile folosirii laserului în stomatologie

– elimină anxietatea, mai ales în cazul pacientilor care se tem de zgomotul pe care îl face freza în cabinetul stomatologic

– la unele interventii stomatologice nu mai este nevoie de folosirea anesteziei

– este redusă sângerarea în timpul procedurilor dentare

– reduce riscul de infectii, pentru că laserul are capacitatea de a steriliza

– timpul de recuperare este mai redus decât în urma interventiilor stomatologice clasice

– pacientii au dureri de mai mică intensitate, fata de cele resimtite în urma terapiilor clasice, din timpul recuperării de după interventie

– procedurile cu laser sunt mai precise decât cele traditionale, ceea ce înseamnă că se reduce riscul lezarii unor tesuturi

Gingivectomia realizată cu EPIC X este ideală pentru pacienții cu inflamație gingivală cronică și respirație urât mirositoare. În acest fel, pacientul poate să igienizeze foarte bine toate suprafețele dentare, inclusiv cele aflate între dinti

GIngivita este o afectiune care răspunde foarte bine la terapia cu laser, ajutând la îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene. Si persoanele care au nevoie de remodelare a gingiei, cât si cele care suferă de hiperplazie gingivală, care apare când tesutul a crescut excesiv, pot apela la tratamente cu laser.

Laserul este folosit si la procedura de albire a dintilor. Mai exact, medicul stomatolog aplică gelul de albire pe suprafata dintelui, după care acesta este expus unui fascicul luminos generat de laser.

Si în cazul sensibilitatii dentare laserul este eficient, la fel cum este folosit si pentru prelevarea de mostre pentru biopsii, dar si pentru îndepărtarea unor tumori necanceroase din cavitatea bucală, care pot fi situate la nivelul gingiei, pe mucoasa obrazului

Frenectomiile cu laser sunt mult mai putin sangerande si cu un discomfort postoperator redus mai ales in cazul copiilor.

Aftele bucale si herpesul beneficiaza de un tratament foarte rapid disparand simptomatologia specifica urmata de o vindecare mult mai rapida.

Plasmoliftingul

Plasmoliftingul este o metoda care permite stimularea locală a proceselor regenerative din țesuturi, eliminând inflamarea periodonțiului, declanșând mecanismul de refacere naturală a formei și structurii gingiei și prevenind pierderea ulterioară a osului. Acțiunea injectărilor cu plasmă autologă constă în formarea unor noi capilare și îmbunătățirea metabolismului și a alimentării cu sânge, precum și în creșterea imunității locale a cavității bucale.

Această metodă poate fi folosită împreună cu prescrierea de medicamente antibacteriene, antiinflamatoare și imunomodulatoare, ceea ce face posibilă folosirea injecțiilor cu plasmă trombocitară autologă ca parte dintr-o terapie complexă.

Metoda presupune injectarea plasmei îmbogăţite cu trombocite în ţesuturile afectate ale gingiilor, în locurile implanturilor sau grefelor osoase, în zonele sinus liftingului sau în alveolele postextractionale sau incazul rezectiilor apicale.

Datorită factorilor de creştere pe care îi conţine, plasma trombocitară injectată în ţesuturi favorizează formarea capilarelor, normalizează hidrodinamica, respiraţia tisulară, schimbul de substanţe. Totodată, are loc procesul de întărire a ţesutului osos, formarea matricei de colagen şi a osului, cu participarea proteinelor morfogenetice osoase de colagen. Se activează imunitatea locală.

Elementele conţinute în plasmă sunt în totalitate naturale, nu au acţiune mutagenă şi nu provoacă boli oncologice, tumori şi alte efecte negative. Un avantaj indiscutabil al metodei Plasmolifting™ este inofensivitatea acesteia: conţinutul injecţiei PRP este produsul propriu al pacientului, nu este toxic şi exclude în totalitate orice reacţii de respingere, alergice sau posibilitatea infectării.

Indicatiile metodei sunt:

-parodontopatiile localizate sau generalizate (cu grad de severitate 1, 2 şi 3)
-gingivita
-alveolitele postextractionale
-profilaxia bolii parodontale
-operaţii de implant
-aditii osoase
-sinus lift
-rezectii apicale
-chirurgia partilor moi
-periimplantită