Tratamentul dentar la copii

Cand ar trebui sa ne ducem copiii pentru prima oara la medicul dentist? Prima vizita la prima aniversare. se spune. Copilul ar trebui sa viziteze un stomatolog odata cu aparitia primilor dinti, de obicei intre 6 luni si un an. Aceasta vizita va stabili un program de ingrijire a dintilor pentru acasa. O examinare timpurie va proteja zambetul copilului in viitor.

De ce atat de devreme? Ce probleme dentare poate avea un copil mic? Cel mai important motiv este acela de a incepe un program de preventie. Problemele dentare pot incepe timpuriu. O mare importanta la aceasta varsta o au cariile de biberon. De indata ce dieta copilului include altceva decat lapte de la san, dintii erupti sunt susceptibili la carie. Cu cat mai devreme prima vizita la stomatolog, cu atat cresc sansele de prevenire a problemelor dentare. Copiii cu dinti sanatosi mesteca usor si zambesc cu incredere. Incepeti de acum bunele deprinderi dentare ale copilului.

Cum prevenim cariile de biberon? Alaptatul la cerere ar trebui evitat dupa aparitia primilor dinti si introducerea altor surse de hrana. Copilul nu ar trebui sa adoarma cu biberonul umplut cu altceva decat apa. Bautul sucului din biberon ar trebui evitat. Sucul de fructe ar trebui baut din ceasca in timpul meselor principale sau a gustarilor.

Cand ar trebui interupta alimentarea cu biberonul? Copiii ar trebui dezvatati de biberon la varsta de 12-14 luni.

Ar trebui sa ne ingrijoreze suptul degetului? Suptul degetului este perfect normal pentru copii.Multi se opresc in jurul varstei de doi ani. Suptul degetului prelungit poate crea inghesuiri dentare sau probleme de ocluzie. Daca acest obicei persista peste varsta de trei ani se recomanda o evaluare profesionala. Medical dentist va va recomanda metode de deconditionare a obiceiului vicios.

Cand ar trebui sa incepem periajul dentar la copii? Cu cat mai repede cu atat mai bine. Incepand de la nastere, curatati gingiile copilului cu o periuta sau cu o batista uda. De indata ce dintii incep sa apara incepeti sa ii periati de doua ori pe zi cu pasta fluorizata si o periuta de dinti moale, apropiata varstei. Puneti putina pasta pe periuta la copiii sub doi ani. Intre doi si cinci ani puneti un bob de mazare de pasta pe periuta si realizati periajul dumneavoastra sau asistati copilul sa se spele singur pe dinti. Tineti minte ca un copil nu are abilitatea de a se spala eficient pe dinti.

Recomandari De la sase luni la trei ani, copilul poate avea gingii sensibile cand erup dintii. Multor copii le plac inelele de dentitie, o lingura rece, sau o batista uda. De asemenea pot fi utile gelurile anestezice special create pentru copii.