Ce alegem, punti conventionale sau implante?

Dinti frumosi naturali: vorbiti, radeti, mancati perfect normal. Dar viata isi lasa urmele. Cateodata mai repede decat ati dori. Cariile, parodontopatile sau chiar un accident pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinti cu consecinte nefaste asupra dintilor.

Va doriti o solutie invizibila pentru aceasta problema? Va doriti sa scapati de acest spatiu? Va doriti cea mai buna solutie?

Astazi implantul constituie cea mai avansata solutie pentru problema dumneavoastra. Implantul actioneaza exact ca o radacina dentara la care se adauga o coroana care arata exact ca un dinte natural

Spatiul poate fi de asemenea inchis printr-o punte dentara fixa.

Dar aceasta poate afecta dintii vecini sanatosi care trebuiesc slefuiti pentru fixarea puntii. Si asta inseamna dintii din dreapta si stanga spatiului edentat. Ei actioneaza ca stalpi de punte. Puntea este legata de dinti cu ajutorul coroanelor fixate pe dintii stalpi. Puntea care inchide spatiul este intre coroane. Puntea este suficient de aproape de os ca sa arate la inceput ca dintii naturali. Dar ea nu stimuleaza osul ca dintii naturali. De aceea osul se atrofiaza in timp ca un muschi care nu este folosit. De aceea componentele puntii sunt deseori vizibile cand oamenii rad si vorbesc.

Nu exista dinti sanga sau dreapta deoarece lipsa este la capatul dintilor? Sau un dinte de langa bresa are o speranta de viata limitata si nu este potrivit pentru a fi luat ca dinte stalp ?

Pentru aceste cazuri exista protezele partiale mobile. Ele au nevoie de mici sarmulite metalice (crosete) atasate de dintii invecinati. In timp ele pot suprasolicita dintii ducand la noi pierderi dentare.

Toate acestea nu sunt necesare. Exista implantele dentare.

Implantele reprezinta cea mai buna solutie din toate punctele de vedere. Coroanele pe implante nu au nevoie de crosete. Nu este necesar sa slefuim alti dinti. De asemenea implantele pastreaza forma naturala a osului si a gingiei. Noii dintii vor fi folositi si ingrijiti exact ca dintii naturali.

Nimeni nu va observa diferenta. Nici macar voi.